Съединението е идеал, който показва какво можем, ако се обединим

06 септември 2023, сряда

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев и водачът на листата за общински съветници Борис Бонев направиха символна разходка по улица “6-ти септември”. Така от една страна те почетоха деня на Съединението, а от друга обърнаха внимание на проблемите, които съпътстват продължаващият четвърта година ремонт на улицата. 

“6-ти септември символизира най-добре това, което пише на Парламента – “Съединението прави силата”. Това показва какво прави българският дух, когато е обединен около общи цели, около общи ценности. Как се постига голяма мечта, която осигурява по-светло бъдеще на нашите деца – нещо, за което си струва да се борим. Нашата надежда е, че можем да се обединяваме не само в трудни моменти, но в моменти, в които трябва да работим за бъдещето на нашия град и нашата държава. Шести септември е дата, която ни дава идеал – какво можем да постигнем, ако се обединим”, заяви Терзиев. 

“За съжаление тази улица не отговаря на идеала. Тя не отговаря на идеята, че почитаме паметта на тези, които са направили Съединението възможно. Това се прави с дела, а тук делата са изкривени”, добави той.

“За огромно съжаление улица “6-ти септември” е пример за това за какво не трябва да се обединяваме. Не трябва да се обединяваме за посредственост, не трябва да се обединяваме за некачествени ремонти, не трябва да се обединяваме за това да не търсим правата и да не искаме повече от заобикалящата ни среда. Особено тогава, когато нашите пари са похарчени за тези ремонти, а нашето време е загубено. И дори не говорим за загубите, които претърпяват всички хора, които опитват да развиват някакъв малък бизнес по тази и съседните улици. Тези хора, които са тъканта на софийската икономика, и които губят собствени пари, заради липса на организация от страна на общината”, заяви Бонев.

Ремонтът на улица “6-ти септември” е на стойност почти 2 млн. лв., а срокът на изпълнение е изтекъл преди шест месеца. Въпросният ремонт е част от плана за ремонт на няколко централни улици, който започна през 2018 г. И се влачи вече втори мандат, при това без идея кога ще завърши. 

 “Фирмата, която строи тук, не е глобена за закъснението. Не ѝ прекратен договорът, нещо, което е възможно според самия договор. Няма санкции, няма отговорност, няма контрол. Ние няма да толерираме повече това. Няма повече да печели “нашата фирма”. Ще печели тази, която дава най-добрите условия и ги изпълнява. Няма да има повече такава тотална липса на контрол. Няма повече да има лоши проекти – те ще са направени в най-добрия интерес на Столична община”, добави Бонев. 

Символната разхода на Терзиев и Бонев, както и кандидатите за районни кметове от “Обединени за София” мина по “6-ти септември”, след това по “Аксаков” и завърши при Гробницата на княз Александър I Батенберг. Там те поднесоха цветя в почит към човека, който, въпреки съпротивата на Русия, извършва Съединението.

Участници в материала:

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK