Васил Терзиев за кмет на София

Аз съм Васил Терзиев, на 45 години, роден в град София, кандидат за кмет на София.

Решението ми да се кандидатирам за кмет на София е и емоционално, и рационално. От една страна произтича от любовта, която изпитвам към родния си град. От друга - от искреното ми желание най-накрая да видя София развита като водеща европейска столица - както за двете ми дъщери, така и за всички останали деца в града ни. При това не някога в бъдещето, а сега - от днес, от октомври, от първия ми работен ден като човек, управляващ този град.

Професионалният ми път ме е направил високо компетентен в много области, а в други разчитам на изключителните експерти в екипа ми - това ще позволи дълго отлаганите и умишлено спирани промени в нашия красив град да се случват с нужната скорост и прозрачност, в полза на гражданите. За да имаме София с качествено, прозрачно и достойно управление, което да я направи европейски град за пример, град с бъдеще.

Благодаря ви за подкрепата, която ми оказвате в тази нелека, но важна за всички ни задача. Вярвам, че ще успеем!
Местни избори София 2023 – Обединени за София, Васил Терзиев, Продължаваме Промяната, Демократична България, Спаси София, Екип на София

Приоритети

За училището

За училището

Да превърнем училището в сърцето на всеки квартал и любимо място за нашите деца. С обновена и модерна материална база и с възможност за много активности. То трябва да е средата, която стимулира децата ни към успехи.

За децентрализацията

За децентрализацията

Избраните с гласовете на хиляди районни кметове да имат повече свобода и финансов ресурс, защото те са най-близо до хората и реално могат да решават проблеми. Важно е да се направят по-големи инвестиции в кварталите за цялостното им обновяване. За да живеем всички в чист, зелен и проспериращ град.

За дигитализацията

За дигитализацията

Да има по-добра комуникация между гражданите, бизнеса и общината , прозрачност – как се взимат решенията, отчетност – как и защо се разходват публичните средства. Да осигурим прозрачно, честно и принципно управление. Да впрегнем технологиите в полза на хората на София. Мечтая за удовлетворени служители на общината, които заедно с гражданите работят за една по-хубава София.

Новини

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK