“Продължаваме Промяната-Демократична България” и “Спаси София” регистрираха местна коалиция за София

17 септември 2023, неделя

В Деня на София “Продължаваме Промяната-Демократична България” и “Спаси София” регистрираха местна коалиция за участие в местните избори в София.

“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори в София. Нямаме търпение да изпълним обещанието си и да се явим обединени на тези избори. Всички прогресивни и демократични хора да дадем тласък на града. Искам да използвам повода да поздравя всички столичани за празника. Да им пожелая да са живи и здрави и да работим всички заедно за един по-хубав, по-модерен европейски град, защото това зависи не само от нас като политически представители, но и от всеки един от хората на града, заедно да успеем да превърнем София в тази европейска столица за която мечтаем”, каза издигнатият от коалицията за кандидат за кмет Васил Терзиев. 

“Очакваме подкрепа от всички граждани. Очакваме подкрепа на базата на идеите, които ще предложим. Фокусирани сме върху това да излезем с качествени предложения за града и на тяхна база да убедим гражданите на София. Всички тези идеи са описани в програмата ни, върху която работим много дълго”, добави Терзиев.

Първото нещо, което ще направя като кмет, е да покажа на всички софиянци, че ще работя за техния интерес. Че политическите разделения нямат значение след изборите. Ние ще се фокусираме върху измислянето на най-правилната работеща формула и процеси, така че да се пази публичният интерес”, каза още Терзиев.

От коалицията напомниха, че обединението има за цел победа на първи тур на изборите за кмет, както и мнозинство в Общинския съвет. “Горд съм, че повеждам листата заедно с екип от експерти, с които ще работим София да бъде град, в който живеем добре. През следващите седмици ще запознаем софиянци и с кандидатите за общински съветници, техните приоритети, както и програмата ни за управление”, каза Борис Бонев. 

“След 18 години ГЕРБ София остава с разбити тротоари и некачествени ремонти, пропита от корупция и проблеми. Ние влизаме в тази битка подготвени – освен екип, който познава добре проблемите на града и е готов с техните решения, имаме и програма, и конкретни предложения за подобрения още от първия ден на новото управление”, допълни Бонев.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK