101

Борис
Бонев

Водач на листата за общински съветници

Биография

Казвам се Борис Бонев. Завършил съм бизнес администрация в Софийския университет, както и магистратури по управление и иновации в Сорбоната. Професионалният ми опит започва във фирма за управление на проекти и стаж в Министерството на икономиката, а след това съм работил в Париж в големи международни компании, отговаряйки за развитието на ключови клиенти и пазари. След връщането си в София повече от 3 години бях в екипа на най-големия български производител и дистрибутор на биопродукти, където отговарях за международната търговия и развитието на пазарите в 12 държави от Европа и Близкия изток.

В момента съм независим общински съветник в Столичния общински съвет. Член съм на три комисии – по архитектура, по транспорт и по противодействие на корупцията.

Градски активист и един от основателите на „Спаси метрото”. Лидер на „Спаси София”.

Моите 3 приоритета

  • Мащабни инвестиции в кварталите
  • Честно, прозрачно и ефективно управление
  • Чист, зелен и проспериращ град

Нека ти разкажа повече за себе си

Роден съм в София през 1988 г. и детството ми премина в столичния квартал „Лозенец“. Завърших 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“. След края на средното си образование преминах през бакалавърска програма по Стопанско управление, проведена съвместно от Софийския университет и Университета в Лил. През 2011 г. любовта ми към Франция и френския език ме отведе в Париж, където преминах през магистърски програми по Икономика на управлението и Управление на иновациите в Сорбоната. По време на следването натрупах професионален опит в търговските отдели на мултинационални корпорации, сред които General Electric, Carrefour и др.

От 2009 г. съм модератор на международния форум за строителство и архитектура SkyscraperCity. Там намерих съмишленици, с които се обединихме около каузата за реализиране на третия метродиаметър в София и основахме организацията „Спаси метрото“. След като борбата ни се увенча с успех, през 2015 г. създадохме „Спаси София“. От малка група съмишленици в следващите няколко години ние се превърнахме в една от най-разпознаваемите граждански организации в България, основен коректив на лошото управление на столицата.

Дългогодишният ни труд в името на един по-добър и подреден град достигна своята кулминация през 2019 г. , когато на местните избори се явих като независим кандидат-кмет и напук на всички прогнози спечелихме доверието на 50000 наши съграждани. Тези гласове бяха достатъчни, за да стана независим член на СОС, където да защитавам гражданските права на софиянци през следващите четири години.

От малък съм любител на разнообразни спортни активности, сред които волейбол, плуване, каране на ски и др. Мога да кажа, че съм страстен меломан, а в последните години се наслаждавам изключително много на това да посещавам концерти и други културни събития. Почитател съм на Формула 1.

Актуално

Събития

юли , 2024

Кандидати за Столичен общински съвет

Вижте повече

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK