Борис Бонев: Искам София отново да може да се погледне в огледалото 

07 октомври 2023, събота

“Искам София да може отново да се погледне в огледалото. Това означава уреден и красив европейски град, в който всички живеем добре, независимо дали в центъра или в “Люлин”. София трябва да бъде град за хората – управляван така, че нуждите на гражданите да бъдат във фокуса на всяко решение и инвестиция.”. Това заяви Борис Бонев, лидер в листата за общински съветници на местната коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България (Спаси София)”. Той говори в предаването на БНТ “Панорама”.

Бонев използва историческа аналогия и определи изборите в столицата като битката на генералите срещу капитаните. “От едната страна имаме капитан на експерти и сърцати хора, а от друга – генерал, който мести оловни войничета на картата. Всеки ден политическият инженеринг на Борисов става все по-видим, но аз съм сигурен, че софиянци ще му объркаме сметките”, категоричен беше Борис Бонев. 

Той подчерта, че изборите са изключително важни, тъй като местната власт се избира веднъж на 4 години и е несменяема. “На 1-ви тур се избира  общинският съвет, който е съществен за доброто управление. Ние се борим за самостоятелно мнозинство, за да не стане София жертва на саботажи и плаващи мнозинства. Знаем каква е цената на това – зависимостите и източването на София да продължат”, заяви Бонев. 

По думите му тежките проблеми на столицата не са случайност, а градът продължава да се сблъсква със задръстванията, лошото състояние на улиците, презастроени и неуредени квартали, липсващи зелени площи и детски градини. “Те са резултат на безотговорност и зависимости”, каза Бонев и добави, че жълтите павета са нагледен пример за провала на софийското управление. “Щом не могат да упражнят контрол пред Народното събрание, на какво могат да се надяват кварталите? Стратегически важно е градът ни да се развива балансирано, а не всички инвестиции да са в непрекъснати ремонти на центъра”, добави той. 

Бонев, лидер на “Спаси София”, припомни за битките и успехите на партията. “Не злоупотребихме с доверието, нито си затворихме очите пред корупцията и ремонтите. С един съветник постигнахме резултати, които подобряват живота на десетки хиляди. Надявам се сега да имаме мнозинство, за да можем да осъществим мечтата ни София да стане красива и уредена столица, с която да се гордеем” – заяви той. 

Той определи инфраструктурата в кварталите като основен приоритет за следващия мандат. Според него те ще станат добри места за живот, когато има равни улици и тротоари, поддържани зелени градини с детски площадки и уредено паркиране. “Доказахме се през годините, имаме програма, екип и конкретни решения за града ни. Хората добре знаят кои сме, макар че ние не живеем в телевизора”, завърши  Бонев.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK