Васил Терзиев: Всички софиянци плащаме цената на корупцията и разхищенията 

28 септември 2023, четвъртък

„Най-големият ни опонент е апатията. За нас най-голямата ни цел е да убедим софиянци, че има смисъл от ангажирането им и да имат вяра, че нещо може да се промени. Да разберат колко е важно да са включени в този диалог и да видят, че общината не е нещо чуждо, а е техен партньор и трябва да работи за всички.”, коментира Васил Терзиев в „Лице в лице” по bTV. Кандидатът за кмет на София е подкрепен от коалиция ПП-ДБ (Спаси София).

Той обеща, че когато стане кмет, ще изкорени злото „корупция и разхищение на публичен ресурс”. „Всички софиянци плащаме цената – видно е по начина, по който изглежда градът. Искам да живея в общество, в което хората успяват. Знам, че софиянци можем много повече и ще го постигнем”, каза той.

„Доброто управление на една администрация и на една фирма имат общи характеристики. Трябва да имаш визия – накъде си тръгнал, принципи, по които да се осъществява управлението, трябва да работиш добре с хората, да ги мотивираш, да изградиш екип. Тези неща са общи.” 

„Различно е нивото на отговорност. Когато работиш с публичен ресурс имаш много по-голяма отговорност. Нивото на прозрачност и отчетност е значително по-различно. И другото нещо, което трябва да си напомняш всеки ден е, че работиш за абсолютно всички хора в София. И за тези, които са гласували за теб, и за тези,които не са гласували за теб”, каза още Васил Терзиев. 

„Всеки човек трябва да бъде съден по делата си. Моите дела и като предприемач, и като обществена дейност, са видими от години. Избрах  да градя бизнес в България, да помогна на хиляди хора да просперират тук, да инвестирам в образованието и да се боря за свободни, мислещи хора. Това е по-важната част от това какъв съм аз. И не мисля, че може да има съмнения за моите демократични ценности”, каза Терзиев.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK