Васил Терзиев: Избираме между минало и бъдеще

03 ноември 2023, петък

В последните часове от времето за убеждаване искам да Ви кажа каква според мен е най-важната работа на кмета: да създава възможности. Да намира умни и устойчиви решения, да ги изработва, където липсват и да развива града с широк хоризонт и със скоростта, с която животът на хората го изисква. Това е добро управление, но и нещо отвъд него – това е грижата на добрия стопанин.

Мисля, че всички го усещаме от години – София има нужда от добри стопани. Убеден съм, че с екипа ми имаме програмата, имаме опита, имаме енергията и волята да бъдем тези добри стопани, които ще направят целия град успешен. За всички. Не би ми хрумнало никога да деля хората или кварталите на категории – това може да го измисли само някой, безнадеждно застинал в класовите борби на миналия век. София няма нужда от повече разделения. Има нужда от повече отворени към бъдещето врати. Има нужда да мислим и да работим за нея като за европейската столица, каквато е.

Защото успешният град не е идеален. Успешният град е онзи, който създава за жителите си повече възможности, отколкото пречки. Успехът за мен ще бъде да имаме град, който е не просто чист, уютен и добре уреден, а където средата подкрепя всеки, който има мечти и е готов да работи за тях. Затова един ден, когато “у дома и стените помагат” стане вярно за София, ще знаем, че сме успели.

И ако нещо искам да си спомните тази неделя, когато застанете пред урните, то е, че не избирате между град на малките и град на големите хора. Избирате между корупция и развитие. Избирате между кремълски сателит и европейска столица. Избирате между минало и бъдеще.

🗳️ Гласувайте на балотажа за бъдещето на София с 8️⃣5️⃣ за столичен кмет и за районни кметове! 

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK