Завърши обновяването на емблематична спортна площадка в “Овча купел”

20 октомври 2023, петък

Приключи ремонтът на една от емблематичните спортни площадки в район “Овча купел”. Тя се намира на ул. “Линкълн” и “Централна” (парк “Линкълн”) в “Овча купел” 2. 
Подменена е оградата, за футболното игрище е положена 5 см изкуствена трева с пясък и гранули, за баскетболното и волейболно игрище – два цвята акрилна настилка. Поставено е и соларно осветление, за да може да се спортува във вечерните часове.
“С гражданите снощи коментирахме как да се опази по-дълго направеното. На всички, които ще ползват спортната площадка, желая приятна игра!”, заяви кметът на район “Овча купел” Ангел Стефанов, който се кандидатира за втори мандат от “Продължаваме Промяната – Демократична България” (Спаси София).
Облагородяването на междублоковите пространства е един от приоритетите на Ангел Стефанов в следващите 4 години. Към момента има отредени терени за 2 големи спортни игрища в “Овча купел 1” и “Суходол”, като се предвижда да бъдат реновирани още 4 стари игрища и да се обновят спортните площадки в училищните дворове в района.
Досега под ръководството на Ангел Стефанов в “Овча купел” беше завършен Подробният устройствен план на “Овча купел 1”, където бяха изместени 56 частни имота, за да се освободят терени за училище, три детски градини, два етажни паркинга и нови места за наземно паркиране, спортна зала, културен дом, пространства за спорт и озеленяване. Приет беше и планът за парк “Кукуряк”. 
Стефанов се надява да продължи своята работа в район “Овча купел”. Той посочи редица инициативи, които са имали за цел да събудят гражданската енергия. Една от тях е например “Цвете за смет” – районната администрация е подарявала цветя на всеки, който почисти междублоковото си пространство. 
“Важното е и самите граждани да имат интерес към съдбата на района. Защото колкото и усилия да полага администрацията, ако те не съзнават своята важна роля, много трудно може да се получи добра спойка”, смята Ангел Стефанов.

Овча Купел площадка
Овча Купел площадка
Овча Купел площадка
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK