Цвета Николаева: Ще изградим многоетажни квартални паркинги, ще попитам хората да въведем ли и платени зони

28 септември 2023, четвъртък

Юрисконсулт с дългогодишен опит в общинската и държавната администрация, Цвета Николаева е убедена, че освен личните успехи, за да живеем добре, е нужно и средата около нас да е нормална, спокойна и сигурна. “Вярвам също, че не е толкова трудно да постигнем това, ако сме обединени и заедно работим в тази насока”, казва тя.

Взима участие в родителски организации за подобряване на детски площадки и междублокови пространства с лични средства. А като част от екипа на “Спаси София” се включва в инициативи за почистване на редица обекти в града, както и в акцията за защита на спортно игрище “Кафеза”, което бе планирано да се предостави на федерацията по петанк.

Възпитава двете си деца в това, че всички трябва да пазим чисто, и ги учи да са ангажирани със средата около нас. Самата тя активно участва в инициативи по облагородяване и ремонт на междублоковите пространства.

– Г-жо Николаева, кое е мястото във вашия район, на което бихте завели приятели, близки или пък бихте поканили избирателите си за среща?

– Руски паметник.

– Имате ли предварителни наблюдения с какви средства ще разполага администрацията ви, ако спечелите – адекватни ли са бюджетите на районите? За увеличаване на кое перо бихте се борили?

– Бюджетите на районните общини са неадекватни. Трябва да се увеличат средствата за благоустройство.

– Има ли въпрос, по който смятате, че хората от кварталите трябва да си кажат думата на районен референдум?

– Да, бих инициирала референдум относно въвеждане на зона за паркиране в част от кварталите.

– Повече нови сгради или повече празни зелени площи?

– Запазване на възможно най-много облагородени зелени площи е моето убеждение.

– Най-амбициозното решение, чиято реализация може да гарантирате за 4-годишен мандат?

– Изграждане на квартални многоетажни паркинги.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK