Милена Алексиева: Пари за улици и осветление в селата, изчистване на незаконните сметища

28 септември 2023, четвъртък

Милена Алексиева е специалист по гражданско, търговско и административно право. Адвокат със собствена практика. Тя е граждански активист от “Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне” Занимава се с проблемите в района – от нередовно сметоизвозване през инфраструктура и проблеми с дружествата за битови услуги, до почистване от наноси в езерото Панчарево.

Участва в разработването на проекти по програма “Зелена София” за облагородяване на обществени пространства.

Активно участва в поддръжката на стадион “Кокаляне” и предоставянето му на спортен клуб от местната общност, актуализиране на проект за рехабилитация на ул. “Самоковско шосе”, разчистване на незаконни сметища и др.

На фокуса ѝ като кандидат на “Обединени за София” е подобряване на инфраструктурата и сметоизвозването в района, създаване на депа за зелени отпадъци, ограничаване и изчистване на незаконните сметища със строителни отпадъци, разрешаване на проблемите с детските градини и остарялата учебна база.

Юристката ще работи и за създаване на връзки между населените места в района.

“Родена в София, омъжена, с две деца, живея в район “Панчарево”. Смятам, че заедно с гражданите и в пряка връзка с тях можем да направим “Панчарево” не само най- хубавия, а и един от спокойните и уредени райони на София”, описва себе си Милена Алексиева.

– Г-жо Алексиева, кое е мястото във вашия район, на което бихте поканили на среща приятели, близки или пък избирателите си за разговор?

– Езерото Панчарево.

– Имате ли наблюдения върху бюджета на района – за какво стига и за увеличаване на кое перо бихте се борили?

– Бюджетите на районите сега не са адекватни. Категорично повече средства са нужни за улици в селата и осветление, за изчистване на незаконните сметища и контрол, за поддръжка и облгородяване на зелените площи на района.

– Има ли въпрос, по който смятате, че хората от кварталите трябва да си кажат думата на районен референдум?

– Да, по въпроси за общия устройстван план на района, касаещи важни обществени и природни обекти на територията му.

– Повече нови сгради или повече празни зелени площи?

– Да запазим зелените площи, планината, водите и горите на най-зеления район на София.

– Най-амбициозното решение, чиято реализация може да гарантирате за 4-годишен мандат?

– Планиране и при осигурен бюджет изграждане на детски градини в различни села, в които сега няма такива.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK