Трайчо Трайков във “Въпросите” с Генка Шикерова: На кого е София и как ще се развива?

05 юли 2023, сряда

30 години вече се търкаля проблемът с ПСА. Винаги във веригата на решенията се е намирал някой, който слага прът в колелата. В момента е един от сравнително редките периоди, в който хората излъчили общинските съветници, взели решението от по-рано тази година за преместване и същите хора, които ще изберат областния управител са едни и същи. Така че няма да има никакво извинение и оправдание ако човекът, който бъде назначен за областен управител не поеме топката от Общинския съвет.

Защо паметникът на съветската армия да не бъде демонтиран преди изборите? Всеки ден, в който се бездейства представлява чисто физически риск за хората, защото никой не знае какво точно е конструктивното състояние на съоръжението. По-скоро хора, които са запознати твърдят, че е много лошо.

Най-големият недостиг на места в детските градини е в центъра и бързоразвиващите се нови квартали в перифереията. В район „Средец“ ми беше поставен въпросът да търся общински сгради, които търпят преустройство. Открихме такава и преместихме 5 общински служби от нея, за да започне преустройството ѝ. Вече пък сме готови и с идейния проект за сградата на ул. „Иван Асен II“. В момента се работи по техническия.

Проблемът с къпалнята „Мария Луиза“ може да бъде решен. В последно време дори има движение по въпроса. Надявам се, че е било и вследствие на натиска от страна на нашата администрация и общественото внимание към казуса. След като собствениците видяха, че мокрите им сънища не могат да се сбъднат, се обърнаха към Столична община, за да се търсят варианти как техният дял да мине към Общината. Знам, че се водят разговори и тече оценка на собствеността им в къпалнята.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK