Трайчо Трайков в “Денят започва” по БНТ

13 февруари 2023, понеделник

Все още не е ясно какво точно се е случило и как е допусната тежката техника – това заяви в “Денят започва” кметът на район “Средец” Трайчо Трайков по повод установената незаконна сеч в бившата къпалня “Мария Луиза” в Борисовата градина.

Трайков отхвърли твърдения на общински съветници в Столичния общински съвет, че влизането на тежка техника е станало след разрешение на район “Средец”. По думите му това би било опасно и невалидно, тъй като трябва да има експерти от района с тях. Имам уверението от председателят на Столичния общински съвет, че ще се проведе разговор между всички, които имат достъп до парка. Нямаме правомощия към регулирането на достъпа до парка.

Настоя казусът да не се замита под килима, важно е какво следва оттук-нататък. Това за мен е престъпление, не съм видял все още всички предприети стъпки в юридическа насока, за мене е притеснително, че колегите от Столичната община също не знаят какво става.

Трайчо Трайков призова в крайна сметка отново да бъде залесена тази част от парка.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK