Трайчо Трайков в “Денят започва” по БНТ за различни столични казуси

26 април 2023, сряда

„Демократична България“ има около 1/3 от районните кметове в София. Веднага се сещам, без специално да съм питал за детски градини, които се строят – нова в “Триадица”, нова в “Оборище” и др.

В “Средец” ние сме единственият софийски район, който отвсякъде е обграден с център, въобще няма свободни парцели, общински и частни, които да са за детски градини. Затова решихме да освободим сгради, в които има общински и държавни служби и да ги трансформираме в детски градини и успяхме. Това е нещо, което ни казаха, че е невъзможно. Вече работим по два такива проекта – единият е на ул. “Христо Белчев“, а другият на ул. “Иван Асен II”.

Програмата за ремонт на тротоари е чудесна. Тя беше осъществена по искане на „Демократична България“. Едновременно районните кметове и Столична община правят процедури и ако някой се справя по-бързо от другия, го подпомага. Ние вече приключихме с нашата част и сега съм подготвил предложение до СО, за да се включим и да помагаме на тях.

Генерално в София това, което смятам, че трябва да се промени е в структурата и правомощията – така, че за по-малко неща да е ясно от начало до край кой отговаря. В момента всеки е въвлечен във всичко, но никой не може да ви гарантира крайния резултат освен с цената на страшни мъки и загуба на време. Любимият ми пример е с четирите хиляди капака на шахти. Четири години настоявам, а единен регистър все още няма.

В случая с къпалнята ‚Мария Луиза“ охранителната фирма си е признала, че са вдигнали бариерата без никакви документи и е била санкционирана от СО с прекратяване на договора. Що се отнася до рязането на дърветата, там също са наложени санкции, но текат и съдебни процедури.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK