Георги Илиев пред “Тази сутрин”: Отсякоха дървета заради билборд: Какви наказания ще получат нарушителите?

28 юни 2023, сряда

Фирмата за външна реклама осигури дървета, които да се засадят на мястото на отрязаните. Оказа се, че по думите на специалистите макар да са по-скъпи, те не отговарят на плана на „Зеленa системa“ за растителността покрай бул. „Шипченски проход“. Поради тази причина тези дървета ще ги засадим на един тротоар, който направихме на ул. „Елисавета Багряна“, а за това място фирмата пое ангажимент да достави дървета, одобрени от Столична община.

От дружеството твърдят, че нямат нищо общо с изрязването, но затова има разследване, което ще провери дали техните твърдения са верни или не. Аз лично се радвам, че от 1 РПУ успяха да реагират толкова бързо и да установят лицата, които са извършили този вандалски акт, за да може да си понесат последствията. От колегите от МВР знам, че вече има и подаден сигнал в Прокуратурата.

Не може просто да решиш, да отидеш и да отсечеш дърво, което е расло три години. Това са дръвчета, които са засадени когато станах кмет. Тогава подадох всички празни места покрай булеварда, за да се засядят нови дръвчета. Столична община го направи и сега виждаме подобно отношение. То е наистина възмутително.

Искам да се обърна към гражданите и да им кажа „Благодаря ви!“. Не само, че ни създавате работа. Така ни помагате, за да се грижим по-добре за този район. Благодаря на всички будни граждани, които подават сигнали, внимават и искат да живеят на по-добро и красиво място!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK