Ангел Стефанов в “София на живо” с Иво Божков

24 април 2023, понеделник

Оказа се, че Столична община не успя да защити целия проект за канализация и заради това отпаднаха много квартали. При нас на доста места чисто технологично не може да се изпълни препоръката на Европейската комисия за разделна канализация. Хубавото е, че в момента все пак изграждаме някаква част от канализационните отклонения и колектори в кв. „Суходол“, но проблемът стои за други части на района.

Когато застъпих като кмет имаше готов проект и избран изпълнител за ремонта на ул. „Народно хоро“. Аз настоях да се преработи така, че тротоарите да бъдат открай докрай, включително на най-невралгичните места. Това, което имам като информация е, че абсолютно всичко от страна на СО е готово ремонтът да започне, но не можем да посочим конкретна дата.

Проблемът при парк „Кукуряк“ е, че имотната мафия прояви апетити към един имот от 7 декара в периферията на парка. Започна се с обстоятелствена проверка за претендиране на собственост и в момента текат съдебни процедури. След това чрез съдия-изпълнител се обяви публична продан на имота. Ние направихме всичко възможно да я спрем, като подадохме и документи към Прокуратурата за проверка.

Тази година се надявам да отворят врати 3 нови детски градини –  пристройка и надстройка в градината в кв. „Суходол“ за 3 нови групи, в „Горна баня“ за 6 нови групи и бившият дом „Дъга“ на бул. „Никола Петков“ за 7 нови групи. По наши сметки с тези нови групи, в голяма степен проблемът с местата в градините ще бъде решен.

Гражданите могат да подават сигнали и документи по мейл към нас – нещо, което не се правеше преди това. Отговарям на всички, които ми пишат лични съобщения във фейсбук. Когато конкретният въпрос пък касае работата на администрацията, моля гражданите да подават официално сигнал и ако проблемът е в нашите компетенции, да бъде решен.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK