Кристиян Христов: Равни улици и тротоари в “Подуяне”, многоетажен паркинг, ремонт на площадки

28 септември 2023, четвъртък

“След 15 години застой е крайно време да започнем да реализираме потенциала на “Подуяне”. Аз искрено вярвам, че възможностите за развитие са наистина големи и заедно можем да придадем нов облик на кварталите в района”, казва инж. Кристиян Христов. След като завършва УАСГ, специализира строителство на пристанища, летища и високоскоростни жп линии в Мадрид и работи 7 г. там по големи пътни и жп проекти. Има професионален опит и в транспортните проучвания и трафик анализа. Част от екипа по разработване на “Визия за София” по направление “Транспорт”.

Знае как да се приложат добрите европейски практики за развитието на градския транспорт и подобряването на пътната безопасност в града ни. Участвал е в изготвянето на устройствените планове на община Гърмен, организацията на движението в Ловеч и Септември, плана за устойчива градска мобилност на Плевен.

Негови предложения са внедряването на новата билетна система на София

с акцент въвеждането на билет за време, единна карта за всички младежи до 26 г. и годишна карта за всички линии за всички категории, вкл. ученици и младежи; реорганизация на движението на кръстовището при Софийския университет; внедряване на мерки за повишаване на пътната безопасност на пл.“Ручей”; нова автобусна линия 194, която да свързва “Левски – Г” и “Студентски град”; спиркови навеси при МС “Хаджи Димитър”.

Лична кауза му е пътната безопасност, наред с това организира подписка за реализирането на парк “Могилите” в жк “Левски – Г”.

Планът му за “Подуяне” предвижда изграждане на равни улици и тротоари, както и нови паркинги. Облагородяване и преустройство на междублокови пространства, възстановяване на зелени площи, осъвременяване на детски площадки и спортни съоръжения планира още кандидатът на “Обединени за София”. Както и строг контрол върху сметосъбирането, включително и за едрогабаритните отпадъци.

– Г-н Христов, къде в района бихте завели приятели, близки или пък избирателите си за среща?

– Парк “Герена”, където прекарвам по-голямата част от свободното си време.

– За увеличаване на кое перо от бюджета на района ще се борите?

– Бюджетите на районите не са адекватни, но също толкова важно е да се реорганизират отговорностите им, така че да не се смесват с централната администрация. Така ще се постигне много по-бърза реакция и адекватна поддръжка, без забавяния от бюрокрация, особено на тема чистота, зелени площи, осветление и поддържане на улиците.

– Трябва ли хората да бъдат питани на районен референдум?

– Вярвам, че управлението трябва да се случва в постоянен диалог с хората, затова предвиждаме множество допитвания до хората от района. Един пример е

допитване за имената на бъдещите 3 метростанции в района

– Повече нови сгради или повече празни зелени площи?

– Районът разполага с огромен потенциал, защото още не е презастроен и е по-зелен от останалите. И аз ще работя да остане такъв.

– Най-амбициозното решение, чиято реализация може да гарантирате за 4-годишен мандат?

– Изграждането на квартален многоетажен паркинг, така че да осигурим повече паркоместа за хората и едновременно с това да освободим тротоарите и междублоковите пространства.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK