Ивайло Кукурин: Належащо е да спрем презастрояването в междублоковите пространства

06 октомври 2023, петък

Кандидатът за кмет на район „Младост“ Ивайло Кукурин отговори на два въпроса, които хората от района го питаха най-често през последния месец.

Какъв опит имам?

Завършил съм 73-то СОУ „Владислав Граматик“ с профил немски език, а в последствие висшето си образование реализирах в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, със специалност хидростроителство – немскоезично.

Имах възможността да придобия и допълнителни умения от втората ми магистърска квалификация – инфраструктурно планиране и мениджмънт, което завърших в Технически университет във Виена. Именно тази квалификация ми дава и увереността, че мога да се справя с предизвикателствата в управлението на район „Младост“.

Професионалната ми инженерна кариера преминава в НЕК ЕАД, Предприятие „Язовири и каскади“. Последните три години заемах позицията на ръководител отдел „Технически“, като поех отговорността, заедно с екипът ми, да осигурим оптималната експлоатация на големите язовирни стени в страната.

Какъв е планът ми за „Младост“?

Първо, належащо да е спрем презастрояването в междублоковите пространства, като дадем шанс инвестициите да се случват в периферията на района. Това трябва да става на подходящи терени, където същевременно се изгради и социална инфраструктура – детски градини, училища, градинки и сгради за обществено ползване.

Да решим проблема с паркирането, като обособим удобни и достъпни места за паркиране и изградим функционални паркинги, за да не продължаваме с практиката на спиране в тревните площи и по тротоарите.

Да създадем условия за нашето бъдеще – децата на София и „Младост“, като изградим нови и направим сегашните детски градини по-модерни и атрактивни за децата, създаваща благоприятна и подкрепяща среда. Да спомогнем за подобряване на условията в училищата и функционалността на дворовете им.

Най-после да вървим по нормални европейски тротоари и да караме по добре асфалтирани пътища, като ремонтите им да се случват качествено – и най-вече от първия път.

Да направим „Младост“ по-приветлив, като обновим и поддържаме междублоковите пространства. Да създадем функционални детски площадки, да облагородим парковете, да направим градинките светли и сигурни.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK