Ивайло Кукурин: “Младост” иска край на презастрояването, места за децата в градините, чисти улици и да има къде да се паркира

28 септември 2023, четвъртък

От раждането си живее в “Младост” и вярва, че заедно с хората, с които е свързан през целия си живот, може да направи района по-приветлив. Завършил е хидростроителство в УАСГ и “Инфраструктурно планиране и мениджмънт” в Технически университет във Виена. Ръководил е техническия отдел на “Язовири и каскади” към НЕК.

Всяка година участва в почистването на междублоковите пространства в “Младост 1”, “Младост 3”, “Младост 4”. Кръводарител, активно подкрепя и кампании за бездомните животни в София.

Убеден е, че заедно трябва да създаваме положителна и приобщаваща среда и е твърдо решен да подобри достъпността до административни услуги.

– Г-н Кукурин, на кое място във вашия район бихте поканили на среща приятели, близки или пък избирателите си за разговор?

– Едно от немногото места, които са приятни и поддържани и дава възможност за комфортна разходка и за среща, е паркът в “Младост 3” срещу общината.

– Като кандидат за кмет проучихте ли бюджетите на районите – адекватни ли са те? За увеличаване на кое перо бихте се борили?

– Категорично не смятам, че отпусканите бюджети са достатъчни. Видимо разпределението им и централизацията не отговарят до голяма степен на нуждите на районите.

Смятам, че едно от основните пера, които трябва да се увеличат, е бюджетът за ремонт на инфраструктурата. Поддръжката на тротоари, междублокови пространства е далеч от необходимото ниво и именно тук районната администрация следва да влезе в ролята си и да решава проблемите на местната общност. Друго перо, което е видимо недостатъчно, а за подобряване на социалната среда е необходимо многократното му увеличаване, е бюджетът за отчуждаване и

придобиване на имоти от общината за изграждане на нови паркове, детски градини

и сгради за обществени нужди.

Не на последно място – подобряването на социалната среда в администрацията, с което да се повиши истински качеството на услугите, които се предлагат.

– Има ли въпрос, по който смятате, че хората от кварталите трябва да си кажат думата на районен референдум?

– Референдумът е висша форма на демокрация и е показател за развитие на обществото. Разбира се, през годините в района гражданите многократно са изказвали своите проблеми, дори и без референдум. Вземането на решения трябва да се води именно от това – интереса на гражданите. Към момента, мисля, че за по-голяма част от проблемите хората са си казали думата – искат да се спре с презастрояването, искат да има места в детските градини и училищата, искат поддръжка на инфраструктурата, искат чисти улици и редовно изхвърляне на боклука, искат да могат да спрат автомобилите си удобно.

– Повече нови сгради или повече празни зелени площи?

– Категорично повече зелени площи.

– Най-амбициозното решение, чиято реализация може да гарантирате за 4-годишен мандат?

– За мен като инженер, занимавал се с поддръжка, решението, което мога да гарантирам, е, че ще променим облика на междублоковите пространства.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK