Георги Илиев: Ще дадем равен шанс на всички софиянци

13 октомври 2023, петък

“Слатина” е родното ми място, но в изминалия мандат нямах възможност да направя всичко, което исках. Причината – имахме много малко общински съветници, а общинския съвет решава какво се случва в София. Ако решаваме ние, нашата коалиция, със сигурност няма постъпваме така – ще дадем равен шанс на всички, защото навсякъде живеят граждани на София.”. Това заяви настоящият районен кмет Георги Илиев в предаването “Денят започва” по БНТ. Илиев е кандидат за нов мандат като част от коалицията “Продължаваме Промяната – Демократична България (Спаси София)”. Той добави, че няма никакъв проблем, с това че въпреки че е бил спряган като кандидат за кмет на София, не е такъв. “С Васил Терзиев за кмет имаме по-голям шанс да спечелим още на първи тур”, категоричен беше Илиев. 

Кметът на “Слатина” каза, че не се притеснявама от ревизия на работата си. Още повече той е давал отчети всеки ден, така че е абсолютно подготвен.

“Идеята за заема, с който да ремонтираме тротоарите е моя – още от предната кампания. В началото се изсмяха, после приеха идеята, но намалиха сумата – аз исках по-висока. С тези 100 млн. заем няма да се реши проблемът с тротоарите, но поне е начало. После обаче започнаха да се отпускат по много странен начин пари за ремонт – за едни има, за други не. Район “Слатина” беше последното място, за което се отпуснаха средства. Хубаво е, че ние имаме подкрепата на “Екипът на София”, а те имат данни кои са най-ползваните тротоари, кои са най-занемарени. Така че реагирахме бързо”, обясни Илиев.  

Той каза, че е готов да предложи ново обсъждане за платено паркиране в “Слатина”. При първото такова гражданите на района бяха против. “Най-важното е, че парите от тази зона ще остават в района и ще бъдат реинвестирани в подобряване на инфраструктурата. Защото сега ЦГМ с тези пари финансира градския транспорт, а не връща нищо към районите”, поясни Илиев.

Парк “Гео Милев”  

Кметът на “Слатина” отчете и свършеното по ремонта на парк “Гео Милев”. “Почистихме един стар терен и увеличихме местата за паркиране с поне 150. В началото на моя мандат до самия парк нямаше нито един нормален паркинг. Още първата година направихме един, сега вече са три. Това са три елиминирани кални точки, които замърсяват въздуха, който всички дишаме. Опитваме се въпреки оскъдните средства да работим за най-важното – здравето”, каза Илиев. Той добави, че има готов план за поликлиника в “Христо Смирненски” и се надява този план да бъде реализиран в следващия мандат.

“След дълга борба, в която участвах от ден първи, спортните площадки в парк “Гео Милев” бяха върнати на Столична община. Дори вече започнахме реконструкция на една от трите площадки. И съвсем скоро площадките ще могат да се използват от хората абсолютно безплатно”, завърши Георги Илиев.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK