Георги Атанасов: Банкя има невероятна природа – ще я облагородим с повече туристически пътеки и места за отдих

16 октомври 2023, понеделник

Кандидатът за районен кмет на Банкя Георги Атанасов поведе десетки граждани на символичен преход от квартал Михайлово до Дивотинския манастир и обратно с намерението да акцентират върху възможностите за туризъм и опазването на природата в района на Банкя. В инициативата се включи и кандидатът за общински съветник Бистра Гелева. Двамата са част от обединението “Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)”. 
“Банкя има невероятна природа, която ще облагородим с повече туристически пътеки, места за отдих и по-малко боклук”, заяви Атанасов, чийто дядо също е бил кмет на града през далечната 1943-а година.
Водещ приоритет на подкрепения от ПП-ДБ-СС кандидат-кмет на Банкя е подобряването на инфраструктурата и изграждането на по-добри пътища, тротоари и улично осветление. В хода на прехода от Михайлово до Дивотинския манастир бяха поставени къщички и хранилки за птичките, зимуващи в Люлин планина – червеногръдки, косове, синигери и зидарки. 
“София е уникален град, заобиколен от планини с прекрасна природа. Това е богатство, към което имаме отговорност и трябва да го пазим. Природата ни дава много – редно е и ние да ѝ върнем. Сърдечни благодарности на Георги Атанасов и гражданите на Банкя, които се погрижиха за птичките в Люлин планина”, каза Гелева.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK