Димитър Божилов: Ще се боря за повече средства за детски площадки, улично осветление и инфраструктура

28 септември 2023, четвъртък

Досегашният кмет на “Триадица” и кандидат за нов мандат е юрист, адвокат на граждански каузи и инициативи, дългогодишен доброволец към неправителствена организация за защита правата на животните. Горд е с това, че

е направил администрацията на района по-прозрачна, по-достъпна и най-вече отзивчива към исканията на хората

Като повечето си колеги от “Обединени за София” се бори за финансова децентрализация на районите и е изготвил законопроект за нейното въвеждане.

Поема ангажимент да продължи проектите за нови корпуси към училищата в район “Триадица” и да се проектира ново училище. Планира изграждането на нови паркове, защитавайки каузата “Зелена Триадица”. Сред каузите на Божилов освен утвърждаване на модела на достъпна администрация е данъците на живеещите в района да се инвестират в него.

– Г-н Божилов, кое е мястото във вашия район, на което бихте поканили приятели, близки или пък избирателите си за среща?

– Новите спортни игрища при бл. 97 и бл. 98 на ул. “Нишава” или новата площадка за игра и спорт на ул. “Деян Белишки”.

– След опита ви от този мандат можете ли да определите като адекватни бюджетите на районите? За увеличаване на кое перо бихте се борили?

– Средствата са недостатъчни, защото проблемите са много и динамиката им е различна. Бих увеличил средствата за детски площадки, улично осветление и инфраструктура.

– Има ли въпрос, по който смятате, че хората от кварталите трябва да си кажат думата на районен референдум?

– Ако законът позволява такова допитване, мисля, че жителите на кварталите трябва да имат думата по всеки важен въпрос, касаещ разходването на публични средства.

– Повече нови сгради или повече празни зелени площи?

– Повече зелени площи и благоустройствени дейности – алейна растителност, паркове, озеленени квартални площади и нови паркоместа.

– Най-амбициозното решение, чиято реализация може да гарантирате за 4-годишен мандат?

– Да построим два нови училищни корпуса, нови филиали към детските градини и да започнем изграждането на ново основно училище в “Манастирски ливади – изток”.

– И това, с което се гордеете през приключващия?

– Стотици премахнати незаконни обекти и реализирани подобрения в образователните институции. Създадохме и нови спортни площадки и

отворихме първи училищните дворове за масов спорт

Открихме нови места в детските заведения и завършваме строеж на нова детска градина за осем групи. 

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK