Ангел Стефанов: Район “Овча купел” скоро ще има най-иновативната сграда на детска градина в София

09 октомври 2023, понеделник

Съвсем скоро предстои завършването на новата сграда към 164-а детска градина “Зорница” в квартал “Горна баня”. Тя ще може да приеме 2 яслени и 4 градински групи. Всяка от групите ще разполага с дневна зона, спалня, обслужващи и санитарни помещения. Обектът се реализира на площ от 4372 кв. м. и има разгъната застроена площ от 2665 кв. м.

“Район “Овча купел” скоро ще има най-иновативната сграда на детска градина в София – от отоплението до пързалката, от първия до втория етаж”, заяви кметът на района Ангел Стефанов. Той допълни, че голяма част от детайлите в сградата са в унисон с най-актуалните тенденции в Европа. Тя е разделена на три корпуса, всеки от които оформен в различен цвят – жълт, син и червен. Към тях ще има още два допълнителни корпуса.

В западния корпус има физкултурен салон, музикална зала и лекарски кабинет. Кухнята, пералнята, техническите и облужващите помещения са рзположени в източната сграда. В двора се оформят 6 детски площадки с южно изложение, разположени по 2 пред всеки от корпусите. Отделно има и спортно игрище. До сградата има паркинг за 8 автомобила и стоянки за 16 велосипеда.

Въпреки трудностите при изпълнението на проекта, реализиралата го строителна компания подчертава, че през цялото време е имала отлично сътрудничество с администрацията на района и кмета Стефанов. В хода на първия му мандат Стефанов и екипът му завършиха основната сграда на 125-а ДГ в квартал “Овча купел”.

“Радвам се, че вървим към финала и скоро градината ще приема децата от квартала”, заключи Стефанов.

Обширен материал по темата може да прочетете тук

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK