Области на политики

ВЪЗМОЖНОСТИ

Транспортна свързаност

За осигуряване на по- добра свързаност предвиждаме обособяването на нова бус лента по цялата дължина на бул. „Гоце Делчев“ между бул. „Цар Борис III“ и бул. „България“. Ще предложим и изграждане на тролейбусна мрежа, свързваща тази по ул. „Дойран“ с тази по ул. „Костенски водопад“. 

Подобряване на общия облик на кварталите

За подобряване на градската среда в кварталите планираме въвеждане на строг контрол върху работата на сметосъбиращите фирми, както и разчистване на незаконните сметища. От ключово значение е подобряването на облика на подлезите по бул. „България“ – осветление, отводняване, почистване, както и повишаването на чистотата на пазар „Красно село“ и пазар „Борово“. Планираме извършване на цялостен преглед на дървесната растителност на района и предприемане на действия по премахване на сухи и опасни дървета. Ще осъществим поетапна подмяна на счупените пейки в парковете и площадките в района, както и поставяне на нови пейки и подмяна на съществуващите пред блоковете.

Подобряване на пътната и транспортна инфраструктура

Проектите ни за подобряване на пътната и транспортна инфраструктура в район „Красно село“ включва ремонт на ключови пътни артерии: бул. „Цар Борис III“ и бул. „Гоце Делчев“, ул. „Родопски извор“, ул. „Хайдушка поляна“, ул. „Добротица деспот“ и ул. „Връх Тумба“.

Подобряване на социалната инфраструктура

Предвиждаме реновирането на 25 ОУ „Д-р Петър Берон“, 34 ОУ „Стою Шишков“, читалище „Христо Смирненски 1945“ в бл. 20 в кв. Лагера. Ще се ангажираме и със създаване на по един клуб на пенсионера във всеки от кварталите в района.

Насърчаване на иновативен бизнес с висока добавена стойност

За да насърчим икономическото развитие на „Красно село“, ще работим за публично-частни партньорства за развитие и поддържане на района. 

Насърчаване на туризма като част от икономиката на града 

За да стимулираме туризма, предвиждаме мерки за насърчаване и развиване на дейностите на Общински културен институт „Красно село“ и ремонт на сградата на „Балкантон“ със създаване на музей на българската музика.

Открити пространства за култура

Ще работим за разрастването на културните мероприятия в парк „Хиподрума“ при  Общински културен институт „Красно село“, в парк „Лагера“, в градина „Ереван“, както и за провеждания на изложби на открито в линейния парк по бул. „Македония“.

Детски градини и ясли

За да решим проблема с липсата на места в детските ясли и градини предвиждаме строителството на допълнителна постройка за 4 групи  към ДГ №8 „Проф. д-р Елка Петрова“ и изграждане на детска градина в ж.к. Славия и в кв. Борово.

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK