Области на политики

ВЪЗМОЖНОСТИ

Транспортна свързаност

За осигуряването по-добра свързаност предвиждаме нова довеждаща линия до метрото, която да обслужва кв. “Модерно предградие” като достигне до вътрешността на квартала. Изграждане на велосипедна алея свързваща жк ”Обеля” и жк ”Надежда”.

Подобряване на общия облик на кварталите

За подобряване на градската среда в кварталите планираме ремонт и облагородяване на детските площадки в района.  Въвеждане на строг контрол върху работата на сметосъбиращите фирми. Извършване на цялостен преглед на дървесната растителност на района и предприемане на действия по премахване на сухи и опасни дървета и такива пречещи на нормалното ходене. 

Подобряване на пътната и транспортна инфраструктура

За да подобрим пътната инфраструктура планираме реконструкция на ключови улици в района като ул. „Обелски могили“, ул. „14-та“. Изграждане на улица, свързваща жк “Обеля” и жк “Връбница”. Обмисляме и създаване на организация за еднопосочно движение по част от уличната мрежа в кварталите, започвайки от жк. „Обеля”1 и 2, с цел облекчаване на паркирането в междублоковите пространства.

Подобряване на социалната инфраструктура

Предвиждаме ремонт на Народно читалище "Просвета" в кв. “Обеля”, и Народни читалище ”Св. Св. Кирил и Методий” в кв. ”Модерно предградие”. Ще идентифицираме удобно място, на което да обособим пенсионерски клуб на територията на района.

Насърчаване на иновативен бизнес с висока добавена стойност

За да насърчим икономическото развитие на район “Връбница” ще работим за  завършване на бул. ”Ломско шосе” до “Софийски околовръстен път“,  за да може тази част на района да има бърз достъп до международни пътни артерии.

Развитие на индустриалните и логистични терени

За да насърчим икономическото развитие на район “Връбница” ще работим за  завършване на бул. ”Ломско шосе” до “Софийски околовръстен път“,  за да може тази част на района да има бърз достъп до международни пътни артерии. 

Насърчаване на туризма като част от икономиката на града 

За да стимулираме туризма предвиждаме да популяризираме местните събори. Ще празнуваме празник на всички квартали в района съвместно с читалищата в района. Ще каним хорови и танцови състави от района и да има надиграване от състезателен характер.

Също така имаме за цел да обособим зона за отдих в близост до язoвир “Мрамор”, където жителите на района да прекарват свободното си време. 

Открити пространства за култура

В района има открити пространства за култура, но трябва да бъдат използвани. За тази цел планираме работа с големите читалища. Ще организираме изнесени театрални представления. 

Детски градини и ясли

Ще довършим започнатите процедури по изграждане на детски градини в района, за да може да има места за всички деца в района и да получават полагащата им се грижа.

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK