Области на политики

ВЪЗМОЖНОСТИ

Транспортна свързаност

Предвиждаме оптимизиране на организацията на движение на по ключови кръстовища на бул. “Константин Величков” - например с бул. ”Сливница” и бул. “Тодор Александров”. Необходима е реорганизация на кръстовището на ул. “Габрово” и “Щросмайер”. Обособяване на локален интермодален терминал между трамваен, автомобилен, железопътен и автобусен транспорт при ж.п. гара Захарна фабрика. Ще работим за поетапно свързване на трамвайните трасета от ул. “Хайдут Сидер” до бул. “Вардар”.

Подобряване на общия облик на кварталите

За подобряване на градската среда в кварталите планираме въвеждане на строг контрол върху работата на сметосъбиращите фирми, както и поетапно изграждането на тротоарни джобове за контейнерите за отпадъци. Извършване на цялостен преглед на дървесната растителност на района и предприемане на действия по премахване на сухи и опасни дървета. Поетапна подмяна на счупените пейки в парковете в района.

Подобряване на пътната и транспортна инфраструктура

Проектите ни за подобряване на пътната и транспортна инфраструктура в район Илинден, включват приоритетно изграждане на неизградени улици като например ул. “Богданци” и южното платно на ул. “Майор Векилски”. Отделно планираме пробив на ул. “Билянини извори” под бул. “Сливница” като изход от квартала и отварянето ѝ за десен завой от бул. “Сливница” към ж.к. “Захарна фабрика”.

Подобряване на социалната инфраструктура

Предвиждаме реновирането на Народно читалище “Г. С. Раковски: - 1925; 45.ОУ “Константин Величков” в ж.к. “Света Троица”, Народно читалище „Роден край – 1931“ в ж.к. “Гевгелийски”.

Насърчаване на иновативен бизнес с висока добавена стойност

За да насърчим икономическото развитие на район “Илинден” ще работим за да се възстанови комплекс Захарна фабрика в оригиналния му вид и да подобрим условията за бизнес в индустриалната зона при ул. “Кукуш”.

Развитие на индустриалните и логистични терени

Ще анализираме възможността бившите складове на МВР да бъдат превърнати в индустриален парк.

Насърчаване на туризма като част от икономиката на града 

Ще работим за възстановяване на комплекс Захарна фабрика като архитектурен паметник на културата с национално значение. Целта е да превърнем района в нестандартна туристическа атракция от обществено значение, без накърняване на частния интерес.

Открити пространства за култура

Пространства за култура трябва да има във всички квартали в района. Затова ще работим сцената в градинката “Св. Троица” да е с улеснен достъп, развитие на пространства за култура в Западен парк. Ще работим да реализираме пространство за култура и при комплекс Захарна фабрика.

Детски градини и ясли

За да решим проблема с липсата на места в детските градини, предвиждаме строителството на две детски градини - в ж.к. “Света Троица” и ж.к. “Илинден”, както и разкриване на яслени групи в детските градини, в които липсват и има възможност.

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK