Области на политики

ВЪЗМОЖНОСТИ

Транспортна свързаност

За осигуряването по-добра свързаност предвиждаме обособяването на нова БУС лента по бул. “Владимир Вазов”,две нови автобусни линии, които да свързват “Левски Г” със “Студентски град” и Летище София, нова довеждаща линия след пускането на метрото, която да обслужва кварталите “Васил Левски”, “Левски В” и “Левски Г” и да стига дори до най-крайните блокове. Изграждане на велосипедна алея по моста “Чавдар” за връзка с бул. “Кн. Ал. Дондуков” и центъра, велосипедна алея по ул. “Витиня” и развитие на съществуващата велосипедна алея по бул. “Ботевградско шосе” и нейното продължение в посока централната градска част.

Подобряване на общия облик на кварталите

За подобряване на градската среда в кварталите планираме въвеждане на строг контрол върху работата на сметосъбиращите фирми, както и поетапно изграждането на тротоарни джобове за контейнерите за отпадъци. Извършване на цялостен преглед на дървесната растителност на района и предприемане на действия по премахване на сухи и опасни дървета. Поетапна подмяна на счупените пейки в парковете в района.

Подобряване на пътната и транспортна инфраструктура

Проектите ни за подобряване на пътната и транспортна инфраструктура в район “Подуяне” включва приоритетно изграждане на бул. "Източна тангента". Предвиждаме и реконструкция на ключови улици в района като ул. „Летоструй“, ул. „Васил Петлешков“, ул. „Панайот Хитов“, ул. „Станислав Доспевски“ и ул. „Поп Грую“, които са основни за линиите на градския транспорт в района. С цел облекчаване на паркирането в междублоковите пространства, обмисляме и създаване на организация за еднопосочно движение по част от уличната мрежа в четирите комплекса, започвайки от кв. „Сухата река“ и кв. „Хаджи Димитър“.

Подобряване на социалната инфраструктура

Предвиждаме реновирането на Народно читалище "Иван Вазов" в кв. “Хаджи Димитър”, 199.ОУ “Св. Апостол Йоан Богослов” в ж.к. “Левски Г” и 130 СУ “Стефан Караджа” в кв. “Васил Левски”.

Насърчаване на иновативен бизнес с висока добавена стойност

За да насърчим икономическото развитие на район “Подуяне” ще работим за  завършване на Автостанция Изток чрез публично-частно партньорство, като се изградят голям буферен паркинг и интермодален терминал между крайградския и градския транспорт, както и бизнес и/или търговски център.

Развитие на индустриалните и логистични терени

За развитието на индустриалните и логистични терени от ключово значение е бързото изграждане на бул. "Източна тангента", както и разработване на ПУП за цялата територия на НПЗ “Хаджи Димитър”.

Насърчаване на туризма като част от икономиката на града 

За да стимулираме туризма предвиждаме мерки за насърчаване на целодневни събития около стадион “Георги Аспарухов” в дните на спортни и културни събития, както и организиране на празника на района съвместно с читалищата в района и хоровите и танцови състави.

Открити пространства за култура

Пространства за култура трябва да има във всички квартали в района. Затова ще работим за развитието на пространството на парк, стадион и пазар “Герена”, бъдещия парк “Могилите” в ж.к. “Левски Г” и пространството около читалище “Иван Вазов” в кв. “Хаджи Димитър”, включително и кино салона вътре в него.

Детски градини и ясли

За да решим проблема с липсата на места в детските ясли и градини предвиждаме строителството на две нови детски заведения - в ж.к. “Левски В” и кв. “Сухата река”.

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK