Области на политики

РЕД

Подобряване на ефективността на Столичен инспекторат

Цялостна дигитализация на контролните процеси на инспектората, като непосредствено след съставяне на протокола от проверката, съответно акта за установяване на административно нарушение, данните автоматично да влизат в деловодната система на Столичен инспекторат. Публикуване на актуална статистика за наложените и събраните глоби за нарушения.

Сигурност

Планираме поставяне на осветление и видеонаблюдение на ключови места в района, като ще стартираме приоритетно с  бул. „Цар Борис III“, парк „Хиподрума“, парк „Лагера“, бул. „Гоце Делчев“, Дебърската градина на ул. „Лайош Кошут“.

Първостепенна улична мрежа

Необходимо е регулиране на движението  със светофар на кръстовището – ул. „Житница“ и ул. „Хайдушка поляна“, както изграждане на връзката между бул. „Пенчо Славейков“ и бул. „Инж. Иван Иванов“.

Ограничаване на паркирането върху тротоари и в зелени площи

Относно ограничаване на паркирането върху зелени площи ще работим в посока повече контрол на нарушителите, разчертаване на регламентираните места за паркиране и изграждане на монтажни квартални паркинги;

Изграждане на подземни и етажни квартални паркинги

Предлагаме да се изградим монтажен паркинг вместо кална точка/паркинг пред бл. 229, в жк ”Борово”. Ще работим за оползотворяване на терена на бившите незаконни гаражни клетки като предложим  монтажен паркинг на ул. „Боговец“; и монтажен паркинг на мястото на незаконните постройки/гаражи на ул. „Хайдушко изворче“ в ж.к. Славия.

Подаване на сигнали

Ще се осигури на видно място на интернет страницата на районната администрация възможност за подаване на сигнали за нередности. 

Call Sofia -  трябва да има едно приложение, един номер, един портал, един имейл, една Фейсбук страница. Гражданите да избират как да сигнализират за проблема, а общината задвижва всичките си механизми и налични ресурси да го оправи.

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK