Области на политики

РЕД

Подобряване на ефективността на Столичен инспекторат

Ще работим съвместно със Столична община, за да подобрим взаимодействието на столичен инспекторат с районните администрации. За да може  да работят в синхрон и в помощ на районните кметове. 

Сигурност

За да подобрим чувството на сигурност в гражданите, ще работим за поставяне на повече улично осветление и видеонаблюдение. Ще поставим камери на всички ключови пътни артерии в района, които да следят за пътната безопасност. По този начин  кварталните полицаи ще имат възможност да правят по- чести патрули във вътрешността на кварталите. Ще поставим и камери във всички зони с обществено значение, като училища и детски градини.

Първостепенна улична мрежа

За да подобрим свързаността на кварталите вътре в района, а и с останалата част на града. Ще довършим  процедурата по изграждане на бул. ”Ломско шосе” от ул. ”107-ма” до Софийски околовръстен път. Ще направим ремонт на улица “104-та” и трамвайното трасе. Ще ремонтираме пътя, свързващ жк. ”Обеля” и жк. ”Връбница” за да се облекчи трафика по бул. ”Ломско шосе”.

Ограничаване на паркирането върху тротоари и в зелени площи

Ще се борим срещу паркирането върху тротоари и зелени площи. Първите мерки, които ще предприемем са премахване на изоставените автомобили и разчертаване на паркоместа. Ще заложим на строг контрол и санкционираме нарушителите.

Изграждане на подземни и етажни квартални паркинги

Ще работим заедно с Центъра за градска мобилност, за да довършим предвидения паркинг на метростанция Сливница. По този начин ще се облекчи паркирането и ще стимулира хората да използват метрото. 

Подаване на сигнали

За да увеличим подаването на сигнали и ангажираността на хората смятам да предложа актуализация на приложението на CallSofia с въвеждане точков принцип и награди за най-активните граждани. Колкото повече сигнали са пуснати и обработени, толкова точки да се трупат на подателя. Натрупаните точки да могат да бъдат обменени за отстъпки на карта за градски транспорт, билети за музеи, театри и “Зоопарк София”.

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK