Области на политики

РЕД

Подобряване на ефективността на Столичен инспекторат

Цялостна дигитализация на контролните процеси на инспектората - непосредствено след съставяне на протокола от проверката, съответно акта за установяване на административно нарушение, данните автоматично да влизат в деловодната система на Столичен инспекторат. Публикуване на актуална статистика за наложените и събраните глоби за нарушения.

Сигурност

Предвиждаме да се изгради видеонаблюдение и засилване на охраната на “Женския пазар”, пешеходната част от улица” Пиротска” и околните, парк “Свети Никола”, с което да подобрим сигурността и реда в района.

Първостепенна улична мрежа

Ще работим по реализиране на пробива на бул. “Пенчо Славейков”.

Ограничаване на паркирането върху тротоари и в зелени площи

За да ограничим паркирането върху тротоари и зелените площи предвиждаме обособяване на нови места за паркиране при облагородяване на междублокови пространства, изграждане на нови подземни и монтажни квартални паркинги, осъществяване на ревизия на всички договори и концесии за отдадени общински паркинги и строг контрол върху нарушителите. 

Изграждане на подземни и етажни квартални паркинги

Ще работим за планирането и изграждането на подземен паркинг на бул. “Стефан Стамболов” с изградени отгоре детска площадка и зелени площи с място за отдих. Предвиждаме и подземен паркинг на площад “Възраждане” заедно с цялостна трансформация на района наоколо. Ще се разшири паркинга при парк Възраждане, като ще се въведе по-строг контрол, за да не се затруднява достъпа на живущите до квартала.

Подаване на сигнали

Ще се осигури на видно място на интернет страницата на районната администрация с възможност за подаване на сигнали за нередности. 

CallSofia -  трябва да има едно приложение, един номер, един портал, един имейл, една фейсбук страница. Гражданите да избират как да сигнализират за проблема, а общината задвижва всичките си механизми и налични ресурси да го оправи.

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK