Области на политики

РЕД

Подобряване на ефективността на Столичен инспекторат

Цялостна дигитализация на контролните процеси на инспектората, като непосредствено след съставяне на протокола от проверката, съответно акта за установяване на административно нарушение, данните автоматично да влизат в деловодната система на Столичен инспекторат. Публикуване на актуална статистика за наложените и събраните глоби за нарушения.

Сигурност

Предвиждаме да се изгради видеонаблюдение и засилване на охраната в парк “Света Троица” и Западен парк, с което да подобрим сигурността и реда в района. Поставяне на камери за скорост на бул. “Сливница” - на моста “Захарна фабрика” и при ул. “Русе” двупосочно, както на бул. “Тодор Александров”. 

Първостепенна улична мрежа

В плановете ни влизат и реализиране на пътен възел Захарна фабрика при бул. “Сливница” и ул. “Хайдут Сидер” като ключово съоръжение от първостепенната улична мрежа. Приоритетно трябва да се изгради и интегрирано трамвайно трасе по ул. “Габрово”, както и да се оптимизират светофарните фази по бул. “Константин Величков”.

Ограничаване на паркирането върху тротоари и в зелени площи

За да отстраним практиката с паркирането върху тротоари и зелените площи предвиждаме строг контрол и при необходимост репатриране на неправилно паркиралите автомобили. Създали сме планове за обособяване на джобове за паркиране по уличната мрежа.

Решаване на проблема с паркирането смятаме да реализираме чрез изграждане на монтажни паркинги. Подходящи терени за това сме идентифицирали при ж.п. гара Захарна фабрика с капацитет около 250 места, в ж.к. “Св. Троица” при ул. “Бургас” и Гимназия Хенри Форд, в  ж.к. “Илинден” до метростанция Вардар.

Подаване на сигнали

Call Sofia -  трябва да има едно приложение, един номер, един портал, един имейл, една Фейсбук страница. Гражданите да избират как да сигнализират за проблема, а общината да реагира своевременно на подадените сигнали.

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK