Области на политики

РЕД

Подобряване на ефективността на Столичен инспекторат

За подобряване контрола и реда в градската среда предвиждаме дигитализация и преместване на всички контролни функции на инспектората в правилните дирекции, а също и публикуване на актуална статистика за наложените и събраните глоби за нарушения.

Сигурност

Предвиждаме да се изгради видеонаблюдение и засилване на охраната в парковете “Герена”, “Хаджи Димитър”, “Тъмния парк” и градина “Васил Левски”, с което да подобрим сигурността и реда в района.

Първостепенна улична мрежа

Ще изградим бул. „Източна тангента“ на територията на района. Краткосрочно - Етап 1 до бул. “Владимир Вазов”, а след това и Етап 2 до бул. “Ботевградско шосе”.

Ограничаване на паркирането върху тротоари и в зелени площи

За да ограничим паркирането върху тротоари и зелените площи предвиждаме обособяване на нови места за паркиране при облагородяване на междублокови пространства в “Левски В и Г”, изграждане на монтажни квартални паркинги и строг контрол върху нарушителите.

Изграждане на подземни и етажни квартални паркинги

Регулирането на паркирането смятаме да реализираме чрез изграждане на етажен паркинг  на подходящ терен в близост до метростанция “Хаджи Димитър”, който да служи и като буферен. Приоритетно ще работим и за изграждане на буферен монтажен паркинг при последната спирка на строящата се метролиния в кв. „Левски В“ и кв. „Левски Г“. 

Подаване на сигнали

Ще насърчим подаването на сигнали чрез единен портал за сигнали. Трябва да има едно приложение, един номер, един портал, един имейл, една Фейсбук страница. Гражданите да избират как да сигнализират за проблема, а общината да задвижва всичките си механизми и налични ресурси да го оправи.

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK