Области на политики

ДРУГИ

  • Пазарът в с. Долни Богров

Неделният пазар в с. Долни Богров отдавна е обособен като такъв и се ползва с огромна популярност както сред жителите на район „Кремиковци“, така и сред голям брой граждани на столицата и провинцията. Ситуирането на пазара причинява изключителни затруднения на живущите в населеното място, поради липсата на каквито и да е паркоместа. Търговците и многобройните клиенти паркират автомобилите си от двете страни на основната улица което прави невъзможен достъпа на автомобили със специален режим на действие (линейки, пожарни, полиция и др.) и изключително затруднява преминаването на превозните средства на масовия градски транспорт. Практиката показва, че гражданите на София и околните населени места имат нужда от такъв пазар, но функционирането му не бива да затруднява живота на местните хора. По тази причина през 2020г. (писмо № РКР20-ВК08-92-(1)/12.02.2020г.) администрацията на район „Кремиковци“ е предложил подходящи общински имоти в землището на с. Долни Богров, върху които след извършването на съответните градоустройствени процедури, може да се изгради истинска пазарна площадка с обособена зона за търговия и достатъчен брой паркоместа. Целта е същата да отговаря на всички нормативни изисквания, включително спазване на хигиенните и санитарни норми, функционирането на която няма да пречи на нормалния живот в населеното място.

София непрекъснато привлича хора от различи региони на страната, както за извършване на търговска дейност, така и за живеене и ние ще се радваме на нашата територия да бъде изграден пазар, който ще отговаря на всички нормативни изисквания.

  • Ще предприемем всички необходими действия, така че при одобряване на регионален ПИП - прединвестиционно проучване за интегриран воден цикъл (водопровод и канализация) на Столична община, в това число район "Кремиковци" от финансиращия орган, ще имаме пълна готовност за подпомагане и осъществяване на всички етапи от реализацията на проекта, които са от нашата компетентност.
  • Ще търсим и използваме различни възможности за подобряване на цялостния облик на район „Кремиковци“ като променим коренно представата на хората за него – от територия, замърсена от производствата на бившия металургичен комбинат и свързаните с него предприятия, в екологично чист район, подходящ за инвестиции и развитие на бизнеси в сферата на логистиката и високите технологии и едновременно с това – осигуряване на условия за спокоен живот, подпомагане развитието на образованието, културата и спорта, опазването на вярата и местните традиции и обичаи.  

Области на политики

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK