Бойко Димитров в “Още от деня” за бюджета на София

19 януари 2024, петък
Предвидени са 37 млн. Лв. за увеличение на възнагражденията в градския транспорт. Няма да ги видите в бюджета поради технически причини, но има резерв, за да се намерят. Средствата ще дойдат от по-големия брой пътници, които пътуват, повечето продадени карти и билети през 2023-а, а и според прогнозата ни за 2024-а година. Също така и през по-голямата компенсация, която държавата плаща за намалените карти, както и чрез други вътрешни оптимизации на разходи в системата на градския транспорт.
Имаме средства за 15% увеличение на възнагражденията в градския транспорт. За 30% увеличение ще трябва да се разчита на помощ от държавата. Няма да има увеличение на цените за карти и билети. Пътуващите в градския транспорт се увеличават. Новата система за таксуване работи добре и сериозно се увеличават приходите от пътуванията, таксувани с дебитни карти.
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK