Бойко Димитров в “Алтернативата”

05 декември 2023, вторник
В СОС има избрана политическа сила с най-голяма подкрепа. Водачът на листата ни Борис Бонев спечели най-много преференции сред всички кандидати за общински съветници в София, а и в България. Това е само една от причините да смятаме че е подходящ за председател на СОС. Надявам се в следващите дни да се проведат разговори с всички политически сили. Без да има какъвто и да е начален разговор, не може да се върви напред.
Ключово за демокрацията е да има разговор между всички групи в обществото, независимо дали са политически сили, или са неполитически представени групи. Основното е първо да има разговор за изчистване на различията и намиране на път напред. Засега в СОС тези разговори не се провеждат особено успешно. Част от групите заявиха, че искат да са в опозиция и не искат да се включват в разговори, които да уточнят бъдещата политика на Столична община.
Първата ни цел е да говорим за политики и приоритети, да намерим съгласията, да уточним накъде вървим. Конкретно кой точно ще бъде председател, ще се реши впоследствие. Първият проблем е липсата на разговор. Едва в него може да се уточни дали конкретната личност е някакъв сериозен проблем. Все още има неща, които трябва да се изчистят по общите ни политики, както и да се обсъдят най-важните първи решения, които да приемем още до края на годината. Едно от тях е гласуването на план-сметка за чистотата.
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK