Бойко Димитров пред Евронюз България за управлението на София

11 януари 2024, четвъртък
Един от вариантите за преодоляване на блокажа в Столичния общински съвет е тройно председателство, в което трима председатели заемат длъжността за период от по четири месеца. Днешното заседание беше отложено, но хубавата новина е, че преговорите продължават. Оптимист съм, че накрая разумът ще надделее.
Вчера имахме среща с по-малките политически сили в СОС. За съжаление БСП този път все още не са се отзовали на нашата покана за участие в ротационното председателство. Това предложение не е коалиция, а временно решение с ротация на трима председатели по четири месеца. Както БСП казват, че за тях “Синя София” е неприемлива, така всяка от останалите партии в СОС заявява: “Ние не можем с този, ние не можем с онзи!” При това положение какво да очакват гражданите? Всеки си има някакви червени линии, които не иска да прекрачи.
В момента вече сме в извънредна ситуация, защото два месеца не можем да изберем председател. На всеки етап от преговорите ние правим отстъпки. Имахме наш кандидат – отказахме се от него и предложихме друг по обективни критерии. Вече обсъждаме всякакви възможни варианти, включително председателят да не е от нашата група.
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK