Бойко Димитров пред Евронюз България за избора на председател на СОС

18 декември 2023, понеделник
Отговорността за блокажа на Столичния общински съвет е на всички политически сили, които отказаха да проведат сериозни преговори за избор на председател, както и за постигане на съгласие за основните приоритети на Столична община – ако не за целия мандат, то поне за първите 6 месеца или 1 година.
Групата на “Продължаваме Промяната – Демократична България – Спаси София” протегна ръка към всички останали. Част от групите приеха поканите за преговори, но не успяхме да постигнем необходимото съгласие за избор на председател. Други групи изобщо отказаха всякакъв разговор. Най-необяснимо за нас е поведението на ГЕРБ-СДС, които дори не отговарят на изпратените официални покани.
Независимо от това, ние сме убедени, че в началото на следващата година ще се намери решение на проблема за започване на работа на Столичен общински съвет. Ние вече направихме отстъпки, но във всички случаи изборът на председател трябва да отчита и факта, че нашата група е най-голямата и то почти два пъти спрямо втората.
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK