Георги Илиев: Трябва да обърнем времето в Столична община, защото то тече бавно

14 октомври 2023, събота

В парк „Гео Милев“ на столичния район Слатина, жителителите на квартала отбелязаха Петковден с много музика, танци и традиционни български хора. Организатори на събитието бяха настоящият кмет на района и кандидат за втори мандат Георги Илиев и целият му екип, които всяка година отбелязват празника подобаващо.
В програмата бе включено и специалното участие на именития народен певец Илия Луков, а любимите на слатинчани Ансамбъл „Фолклорика“ зарадваха гостите с няколко вълнуващи танца.
„Днес е Петковден, а според поверието, на този ден се „обръща“ времето. Имаме нужда от обръщане на времето в Столична община, защото то за съжаление е спряло през последните 15 години или по-скоро тече прекалено бавно. Много е трудно, когато имаш под 20% подкрепа в общинския съвет да успееш да си изпълниш програмата, да успееш да си реализираш намеренията. Всъщност всяко нещо, което сме направили до голяма степен е въпреки Столичния общински съвет, а не благодарение на тях”, заяви Илиев.
“Мога да Ви кажа, че в този парк се случи чудо. Най-накрая започнахме да оправяме спортните площадки, на които аз съм си играл като дете, които бяха откраднати и апортирани в едно дружество. Успяхме да си ги върнем обратно и да станат публична общинска собственост, а не частна, каквато бяха. Сега ремонтираме първата от тях. Това е нещо, за което сме си говорили с всеки един гражданин , тук в парка, които дълго време питаха дали няма да се случи вече. Всъщност от ден първи аз се занимавам с този проблем и това, което се случва в момента, показва колко е трудно, когато нямаш подкрепа да сбъднеш една мечта и едно желание на целия район. Надявам се всички тези площадки да успеем да ги завършим в рамките на следващата година и те да са свободно достъпни за хората, за да си играят и нашите деца там, така както ние сме си играли“, добави кметът на Слатина.
„Благодаря на всички, които са ме подкрепили миналия път и които се надявам да ме подкрепят и този. Желая Ви един хубав празник днес и по-хубав живот занапред. Трудностите навсякъде около нас са достатъчно, а всъщност, ако се огледаме има толкова много красота. Благодаря Ви и успех!“, завърши Илиев.

Сред поканените бе и кандидатът за кмет на район Оборище Георги Кузмов, който се обърна към гостите с думите: „Аз съм дошъл „по съседски“, за да подкрепя и да поздравя Георги Илиев. Тук съм също така, защото имаме една инициатива да се събираме кметовете на съседните райони. Вече направихме няколко такива срещи с кандидатите за Сердика, Възраждане и Оборище. Предстои ни и среща с кметовете на Подуяне и Слатина, защото пограничните райони обикновено са леко занемарени и отговорността за тях е размита.“
И добави: „Много е важно да сме екип, важно е не само той да спечели или аз да спечеля. Хубаво е да спечелим всички, за да можем да работим, да си говорим, да се разбираме и да стоим зад една кауза. И не само районните кметове, хубаво е да спечелим и главния кмет на София и много важно – общинския съвет. Затова гласувайте с 85, това номерът!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK