Димитър Петров: С видеонаблюдение ще намалим престъпността в района

28 септември 2023, четвъртък

Димитър Петров е адвокат с дългогодишен опит в държавната администрация и банковия сектор.

Консултант на различни организации от неправителствения сектор, а личната му кауза е решаване на проблема със замърсения въздух в града. Смята за спешна задача и състоянието на инфраструктурата в район “Красна поляна”, в това число осветление и тротоари.

“Професията ми ме изправя пред различни трудни и сложни ситуации. Вярвам, че е време да спрем да се оплакваме от нещата, които не ни харесват, и да започнем да се борим и да ги променяме”, казва юристът.

– Г-н Петров, кое е мястото във вашия район, на което бихте поканили приятели, близки или пък избирателите си за среща?

– Бих ги поканил на среща във всяка една точка в район “Красна поляна” – всяко място крие своя чар, възможност, носталгия. Бих ги завел навсякъде, за да видят перспективите на района, както и необходимостта от промяна.

Като пример ще дам жк “Западен парк”, “Красна поляна 1” и малката част от  “Илинден”. Страхотни квартали, с много зеленина, но потънали в боклук, с лоша инфраструктура и пр. Това са квартали, които може да бъдат превърнати в предпочитано място за живот, ако се решат множеството проблеми, загърбвани десетилетия.

– Как ще стане това с бюджета, който получават районите? За увеличаване на кое перо бихте се борили?

– Бюджетите на районите определено не са адекватни. Борбата ми за по-висок бюджет ще бъде насочена за изграждане на съпътстващата инфраструктура –

реновиране на тротоари, осветление, паркоместа, детски площадки,

не на последно място – и въвеждане на видеонаблюдение на определени места, чрез което да намалим престъпността в района. 

– Има ли въпрос, по който смятате, че хората от кварталите трябва да си кажат думата на районен референдум?

– Би могло да има референдуми. Особено ако са въпроси, издигнати от хората, и въпроси, които се нуждаят от сериозно обсъждане.  

– Повече нови сгради или повече празни зелени площи?

– Трябва да се търси баланс. Един район, за да се развива, има необходимост от привличане на инвестиции. Като стар район “Красна поляна” има своите зелени площи, за които ще се борим да останат такива, но и да ги направим по-привлекателни. Но също така

няма да спираме строителството на нови сгради

Стига да са съобразени като местоположение, като предназначение на терените и като заобикаляща инфраструктура.

– Най-амбициозното решение, чиято реализация може да гарантирате за 4-годишен мандат?

– Да превърна района в по-чисто и облагородено място за живот. Съвместно с органите на МВР ще се боря “Красна поляна” да стане по-сигурен квартал.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK