Димитър Божилов: Новият корпус за първокласници в 126-то ОУ „П. Ю. Тодоров“ ще остави в миналото студените кабинети и разбитите подове

11 октомври 2023, сряда

Планираното изграждане на нова прилежаща база към съществуващата основна сграда на 126 ОУ „П. Ю. Тодоров“ в кв. „Стрелбище“ е на път да се осъществи като един от важните ни проекти за осигуряване на нормални условия за образователен процес в училището. Целта ни е амбициозна- на мястото на настоящата постройка, която е морално остаряла и неефективна за първолаците, да реализираме модерна и многофункционална сграда, която освен удобство и визия, ще отговаря на всички задължителни изисквания за подобни сгради.

Проектът включва две функционално обвързани пространства: компактна двуетажна сграда и нов физкултурен салон за най-малките възпитаници на 126 ОУ. Сградата разполага с шест кабинета, всеки със собствено хранилище. Санитарните помещения и обслужващите помещения са разположени по максимално удобен начин, като на втория етаж е предвидена и слънчева тераса, с всички необходими условия за безопасност и сигурност. В проекта са заложени задължителните мерки за достъпна среда- скосения, рампи и асансьор, които да позволят на всички деца да посещават и да се обучават в едно от най-обичаните училища в „Стрелбище“. 

Не на последно място – проектът е интегриран в настоящото пространство на училищния двор по максимално щадящ начин. Съобразявайки изискванията за отстояния и осветеност на стаите сме постигнали „златната среда“ между това да съхраним външните площи, предназначени за игра и новите обеми, които ще се появят на мястото на сегашната постройка. 

Съгласуваните проекти с комуналните дружества са налице, като предстои издаване на разрешение за строеж. Реалистичният срок, който районът си зададе за започване на строителните дейности, съгласувано с ръководството на училището и спецификите на образователната програма е началото на лятото на 2024-та година.

Триадица е в крак с времето и идеите ни за подобряване на образователната инфраструктура не са изключение. Децата са най-голямото ни богатство и всички усилия- тези на района и тези на ръководителите на образователните учреждения са единни и консолидирани в едно: да направим най-доброто за бъдещето, което отглеждаме и образоваме.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK